Goede en veilige arbeidsomstandigheden zijn de verantwoordelijkheid van de werkgever. Maar wist je dat een veilige werkvloer verder gaat dan de aanwezigheid van een blusapparaat?  Stel dat iemand ineens het bewustzijn verliest na een val van de trap? Dan heb je natuurlijk niets aan een brandblusser. Uiteraard bel je de ambulance, maar stel dat het slachtoffer heel veel bloed verliest? Dan is het niet ondenkbaar dat het slachtoffer komt te overlijden. Als omstander is het dan jouw taak om dit te voorkomen door kundig in te grijpen. Wil je leren wat je moet doen in zo’n situatie en bij nog veel meer andere noodscenario’s? Dan is een cursus bedrijfshulpverlening misschien wel wat voor jou. Tijdens zo’n cursus leer je in twee dagen alles over verschillende noodsituaties en wat jij kunt doen om slachtoffers te voorkomen.

 

Zowel theorie als praktijk bij een cursus BHV Breda

Een cursus bedrijfshulpverlening komt altijd van pas. Er kan immers overal brand uitbreken of een ongeluk gebeuren. En zo’n cursus duurt in veel gevallen maar twee dagen. In hoog tempo krijg je een flink aantal theorielessen gevolgd door praktijklessen. Voor deze praktijklessen ga je met een instructeur aan de slag in een speciale oefenruimte. In deze ruimte worden bepaalde rampen nagebootst en nagespeeld. Een brand bijvoorbeeld. Je leert hoe je verschillende branden kunt herkennen en bestrijden. Ook leer je hoe je een gebouw moet ontruimen en hoe je slachtoffers kunt helpen.

 

Goedkoop en effectief

Een cursus BHV Breda is heel waardevol omdat de deelnemers in korte tijd heel veel handvatten krijgen en voorbereid worden op een noodsituatie. Zij kunnen als het nodig is de leiding nemen en ervoor zorgen dat iedereen in veiligheid wordt gebracht. Een cursus BHV is overigens ook relatief goedkoop omdat een deel van de kosten vaak wordt vergoed door de zorgverzekeraar.