Laptops

Door de jaren heen is het vaak zo geweest dat er een misverstand ontstond tussen het gebruik van enerzijds Java en anderzijds het zogenaamde Javascript. Voor heel wat mensen geldt dan ook in de praktijk dat ze het vermoeden hebben dat beide programmeertalen precies hetzelfde zijn. Dat is absoluut zeker niet juist, integendeel. Voor Java geldt dan ook in de praktijk dat het een programmeertaal is welke het mogelijk maakt om software te ontwikkelen voor verschillende platformen. Deze taal werkt dan ook volgens het zogenaamde “write once, run anywhere” principe. Het is mede omwille van deze reden dat er in de praktijk zo vaak voor wordt gekozen om een beroep te doen op de diensten van Java developers. Wil jij hier nu eveneens graag meer over te weten komen? Dan is het alvast zeker de moeite waard om verder de onderstaande informatie door te nemen. 

Een eerste kennismaking met Java developers als programmeertaal

Voordat we je meer gaan vertellen over de taken en mogelijkheden van Java developers spreekt het voor zich dat we ook even stil moeten blijven staan bij wat Java nu precies is. Het gaat hierbij zoals al aangehaald om een zogenaamde general-purpose programmeertaal. Dit betekent dat ze kan worden ingezet op tal van verschillende platformen of systemen. Met andere woorden, Java kan zowel worden gedraaid op Windows als op Linux systemen. 

Specifiek is het zo dat Java developers er bij de ontwikkeling van een op Java gebaseerd programma voor zorgen dat de code wordt geconverteerd naar het operating system waarop de code draait. Dit gezegd hebbende is het zo dat vaak de vraag wordt gesteld hoe je Java nu precies op elk besturingssysteem kan laten draaien. Dit is eigenlijk verrassend eenvoudig. Het is namelijk zo dat de Java Virtual Machine ervoor zorgt dat de code wordt gecompileerd naar een zogenaamde bytecode. Voor deze Java bytecode geldt dat ze in staat is om eender welke combinatie van besturingssysteem en hardware te runnen. Dit bovendien voor alle duidelijkheid zonder dat de Java runtime significante veranderingen moet ondergaan.

Zelf Java downloaden naar je systeem 

Door de jaren heen is ervoor de ontwikkeling van zeer veel verschillende toepassingen een beroep gedaan op de diensten van Java developers. Omwille van het feit dat er zo veelvuldig voor werd gekozen om gebruik te maken van Java spreekt het voor zich dat het altijd een aanrader kan zijn om dit programma te downloaden naar je computer. Het wordt daarbij steevast aangeraden om Java 64 bit te downloaden. De installatie van Java op je systeem heeft verder eigenlijk helemaal geen voeten in de aarde. Hiervoor hoef je dan ook zeker geen beroep te doen op de diensten van één van de verschillende Java developers, integendeel.

Hoe belangrijk zijn Java developers in de praktijk?

Zoals verspreid over deze pagina al aangehaald is, is het zo dat er door de jaren heen vrij talrijk voor werd gekozen om gebruik te maken van de diensten van Java developers. Dit betekent concreet dat het zeker een aanrader kan zijn om een beroep te doen op deze ontwikkelaars voor de ontwikkeling, maar ook voor het onderhouden of updaten van bepaalde toepassingen.