Een laptop hebben in deze tijd is een heel erg handig iets. Vroeger waren laptops niet zo populair aangezien deze heel dik en zwaar waren en zo niet dan waren zij alles behalve snel. Tegenwoordig zijn laptops even snel als een computer. De hardware die in de laptop zit is van veel hogere kwaliteit en ook veel goedkoper om te produceren. Dit zorgt dus voor een flinke daling in de prijs van een laptop waardoor het ook voor de gemiddelde consument veel betaalbaarder is. Eigenlijk kan je op een laptop alles doen wat op een computer ook kan, maar bij een laptop zit ook het pluspunt dat deze makkelijk mee te nemen is naar werk, school of welke plek dan ook. Op elke laptop staat een besturingssysteem, wat veel mensen doen is Windows 10 pro licentie aanschaffen.

Gebruik

Een van de meest relaxte dingen aan een laptop is de mobiliteit ervan. Omdat het tegenwoordig zo licht en compact kan worden gemaakt, past het in bijna elke tas afhankelijk van de grootte van de laptop. Iedereen die wel een thuis werkt of veel moet reizen heeft een laptop om deze reden. Zo is het dat een laptop dan bijvoorbeeld gestolen kan worden. Op een laptop kunnen heel veel gegevens staan die niet bedoeld zijn voor andere mensen. Daarom is beveiliging belangrijk. Voor een laptop met het besturingssysteem Windows is Windows pro 10 kopen een goede optie, deze is veiliger dan de home versie.

Tablets vervangen laptop?

Afgelopen jaren zijn tablets ook heel erg populair geworden. Apple had de eerste tablet die de IPad heet. Deze werd razend populair en het werd een beetje een hype. Veel scholen schaften een laptop aan voor de scholieren op middelbare scholen. Het leek alsof dit de laptop ging vervangen, maar niks is minder waar. Laptops hebben heel andere doeleinden dan een tablet. Om een scriptie uit te typen op een IPad is een heel nare taak. Ook het surfen op het internet blijft met de laptop toch een stuk sneller en comfortabeler. De laptop blijft in dat opzicht toch op veel vlakken een winnaar, maar een tablet heeft weer zijn eigen kwaliteit die de laptop niet heeft.