Creëer hoge resolutie afbeeldingen met panoramische shots 

Drone camera’s zijn vaak beperkt in termen van fotoresolutie vanwege het relatief lage aantal megapixels. Dit omvat natuurlijk niet de duurdere, hoge kwaliteit drones. Wanneer je echter grotere afbeeldingen wilt met meer pixels voor een rijke ervaring. Dan kun je de panorama techniek gebruiken.

Sommige drones zoals de DJI Spark hebben een ingebouwde panoramamodus. Maar wat als jouw drone met camera die functie niet heeft? 

In dat geval kun je gemakkelijk meerdere foto’s maken terwijl je de camera draait om meer van een bepaalde scène vast te leggen. Vervolgens kun je de foto’s aan elkaar zetten door middel van een editing software zoals Adobe Lightroom. Zo krijg je uiteindelijk een ​​panoramisch beeld van hoge kwaliteit. Met deze techniek kun je beelden met een hogere resolutie vastleggen en belangrijke beeld details behouden. Evenals een hele scène vastleggen die niet kan worden vastgelegd met een enkele groothoekopname vanwege de wettelijke hoogtelimiet voor onbemande vliegtuigen.

Experimenteer met beide beeldverhoudingen (16:9 of 4:3)

De 3:2 beeldverhouding is het meest gebruikte formaat voor digitale camera’s. Maar drone-camera’s, die voornamelijk worden gebruikt voor video, bieden meestal veel bredere formaten voor 16:9 en 4:3. Dit is eigenlijk een goede zaak, omdat je hierdoor meer mogelijkheden hebt tijdens het nabewerken. Ook kan het gebruik van verschillende formaten de focus op een specifiek onderwerp of scène aanzienlijk verbeteren door de ruimtes tussen je focuspunten en de zijkanten van de afbeelding te vergroten of te verkleinen.

Als je onzeker bent over welk formaat je moet gebruiken, kun je het beste beide proberen om te zien welke het beste voor jou werkt. Maak dezelfde foto met beide beeldverhoudingen en beslis vervolgens welke foto beter is voor het type opname dat je wilt maken.

Gebruik camera lensfilters

Net als bij traditionele fotografie op de grond, is het gebruik van lensfilters cruciaal bij het werken in moeilijke lichtomstandigheden. Ze helpen om het licht te regelen dat de sensor bereikt, reflecties of verblinding te onderdrukken en zelfs kleuren te verbeteren.

Filters staan ​​misschien niet bovenaan je lijst met must-have accessoires voor drone-fotografie, maar ze zijn eigenlijk essentieel om je te helpen betere resultaten voor je foto’s te behalen. Houd er rekening mee dat er veel soorten filters zijn en dat elk filter een specifiek doel heeft. Voordat je filters voor je drone koopt, moet je rekening houden met het type foto’s dat je meestal maakt, evenals de tijd die je meestal fotografeert en de omgeving waarin je normaal fotografeert (bijvoorbeeld als er water in de buurt is), omdat deze factoren helpen u beslissen welk filter u nodig heeft.