heat-recovery-cores_recairZoals jullie van mij weten heb ik mijn eigen bedrijf. Ons datacenter is wellicht niet zo groot als andere bedrijven maar toch verbruikt het veel energie. Dus vandaag de topic hoe je dit als bedrijf het beste kan managen. Datacenters verbruiken dus veel energie. Het heeft veel stroom nodig. Dit om de luchtvochtigheid en temperatuur in de ruimte te regelen en de servers probleemloos te laten functioneren. Een nieuwe ontwikkeling is dat de toegestane operationele temperatuur nu tussen de 18ºC en 25ºC en een verhoging tot 27ºC voor korte periodes. Er wordt zelfs al gepraat over dat er in de warme zone een eindtemperatuur van 39ºC geoorloofd is. Door deze nieuwe standpunten is het mogelijk om energiebesparing toe te passen door gebruik van adiabatische koeling. Een trendsetter op gebied van adiabatische koeling centers is Recair.

Volgens Recair is de behoefte aan energie kleiner dan over het algemeen gesteld wordt. Omdat de energie al feitelijke aanwezig is, maar gaat dit vaak verloren door ventilatie naar buiten. Wanneer deze energie beter opgevangen kan worden zal dit minder brandstof kosten. Recair is van mening dit je dit als bedrijf moet voorkomen. Dit door het verlies van ventilatie tot een minimum te brengen. Bedrijven kunnen bij dit probleem gebruik maken van adiabatische koeling.

saving_energy

Voordelen adiabatische koeling

recair-enthalpyAdiabatische koeling is niet alleen effectief voor datacenters maar ook nog eens kosten besparend. Het kost namelijk veel om enorme koelinstallaties te vervangen. Dit door de strengere eisen die van toepassing zijn. Een adiabatische koelingssysteem werkt door verdampingskoeling. Het maakt gebruik van water om de temperatuur in datacenters te verlagen. Het verbruikt weinig stroom om te ventilatoren te laten werken die voor de luchtcirculatie. Ook is het mogelijk om tijdens de wintermaanden warme lucht te circuleren zodat de gewenste temperatuur ten alle tijden op hetzelfde niveau blijft.

Heb jij als bedrijf ook een datacenter dan is adiabatische koeling de toekomst. Ik kan je dan ook aanraden zeker een kijkje te nemen op hun website. Zij geven veel informatie hierover en beantwoorden alle verdere vragen.