logo-ict-stageIk als ict’er was tijdens mijn opleiding altijd op zoek naar goede stageplekken. Die zijn vandaag de dag nog moeilijker te vinden als toen kan ik je vertellen. Hoe graag je ook zou willen als student je wordt vrijwel nergens aangenomen. Het is daarom ook maar goed dat er websites en kanalen online te vinden zijn waar je zelf als ict’er je kan aanmelden en zo kan aangeven dat je wel stagiaires aanneemt bij jouw bedrijf.

Praktijk is het halve werk

Mijn grootvader zij altijd tegen ons dat praktijkervaring belangrijker wad dan de theorie kennis die je opdoet in de schoolbanken. Ik ben het daar gedeeltelijk mee eens. Ik denk namelijk dat je door het doen iets sneller oppakt dan het te lezen uit een boek, maar zonder theorie lessen kan je de praktijk ook niet uitvoeren. Het moet naar mijn mening dan ook een samenvoeging zijn van beide facetten.

Zelf ben ik aangesloten bij ict stage en hoop dat jullie indien je een stageplek kan aanbieden ook zal nadenken om zo niet alleen je eigen kennis te vergroten, maar zeker die van de student.