basis adobe indesign leren

De software van Adobe Creative Cloud zal je niet onbekend zijn. Onder Adobe Creative Cloud vallen onder andere Adobe Illustrator, Adobe Photoshop en Adobe InDesign. Kortom: onmisbare software voor graphic designers, content creators en andere creatievelingen. Maak je zelf gebruik van de software van Adobe Creative Cloud en wil je je skills verbeteren, of wil je er in de toekomst graag gebruik van maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? In dit artikel leg ik je uit hoe je de verschillende programma’s onder de knie kunt krijgen.

Volg een cursus Adobe

De meest doeltreffende manier om de software van Adobe Creative Cloud snel en op de juiste manier onder de knie te krijgen is door het volgen van een cursus. Door het volgen van een cursus – via bijvoorbeeld Learnit.nl – leer je van professionals die doorgaans jarenlange ervaring hebben met de software. Hierdoor weten ze precies waar ze het over hebben. Heb je nog geen enkele ervaring met Adobe Illustator, Adobe Photoshop of Adobe InDesign? Kies dan voor een beginnerscursus waarmee je de basis van de verschillende programma’s leert. Beschik je al over de basiskennis van de verschillende softwareprogramma’s? Dan kun je ervoor kiezen om een meer geavanceerde training te volgen. Een cursus Illustator, cursus Photoshop of cursus InDesign volgen kan zowel online als klassikaal.

Leren via een boek

Wil je geen cursus volgen? Sommige mensen kiezen er ook voor om Adobe onder de knie te krijgen via een lesboek. Op internet zijn boeken te vinden die je de beginselen leren van bijvoorbeeld Illustrator, Photoshop, InDesign, Lightroom en XD. Een groot voordeel van het leren via een lesboek is dat je kunt leren op je eigen tempo. Een nadeel van het leren via een lesboek is dat de inhoud snel gedateerd kan raken door updates van de software.

Gratis tutorials

Naast betaalde mogelijkheden om je kennis van Creative Cloud uit te breiden, zijn er natuurlijk ook gratis mogelijkheden. De meest populaire gratis manier is het volgen van tutorials. Op platforms als YouTube zijn duizenden video’s te vinden die je kunnen helpen om te leren gaan met de apps van Creative Cloud!