Mendix is een softwareplatform waarin je applicaties kunt maken waarbij gebruik wordt gemaakt van modellering. Modellering zorgt ervoor dat de ontwikkeling veel sneller gaat dan het zelf ontwikkelen van code waarop de applicatie functioneert. Sterker nog: werken met Mendix kan ervoor zorgen dat de productiviteit, ten opzichte van de traditionele ontwikkelmethoden, tot wel 6 keer hoger wordt! Meerdere klanten onderbouwen en ervaren dit in de praktijk.

De voordelen van Mendix

Naast de kortere ontwikkeltijd, biedt werken met Mendix nog meer voordelen. Omdat je met vooraf ingebouwde modules & templates kunt werken, bouw je de app direct visueel aantrekkelijk op. Ook de micoflow visualisatie biedt veel voordeel. Zo krijg je overzichtelijk in beeld hoe de app functioneert en output genereert, zie ook de onderstaande afbeelding.

Door deze voordelen kun je direct met de userinterface – wat je als eindgebruiker op je scherm ziet –  aan de slag gaan en de gewenste microflow opbouwen – de logica die moet worden uitgevoerd als je op een knop klikt. Bovendien verlies je geen ontwikkeltijd aan de controle of een ingevoerde waarde juist is. Mendix checkt namelijk direct of het door jou ingevoerde type overeenkomt met het type dat je in de Domain Modeler – in traditionele ontwikkeling noemen we dit de database – hebt geselecteerd (zie ook de onderstaande afbeelding).

Je kunt zelfs eenvoudig validatieregels toepassen op velden die ingevuld moeten worden. Denk hierbij aan een minimum en maximum lichaamslengte die een persoon kan invoeren. Tot slot hoef je ook niet na te denken over eventuele syntaxfouten, omdat de Modeler in Mendix het direct meldt als er iets verkeerd gaat of als er iets ontbreekt om de app goed te kunnen laten functioneren. Erg prettig! Zo kun je jouw tijd spenderen aan het ontwerp van de beste oplossing voor de doelgroep van jouw applicatie en hoef je je geen zorgen te maken over of je de code wel goed schrijft en waar bepaalde syntaxfouten zitten, waardoor de code niet goed werkt.

App in Mendix laten bouwen?

Je kunt je voorstelen dat de business & IT zeer enthousiast zijn over het ontwikkelen van apps in Mendix. De kans op fouten in de app neemt drastisch af en door de korte ontwikkeltijd kunnen de ontwikkelkosten worden verlaagd. Wil je meer weten over het laten bouwen van een app in Mendix? Kijk dan op deze pagina: Wat is Mendix.