Een betrouwbare vps in Nederland hebben is heel belangrijk wanneer je een bedrijf hebt. De meeste bedrijven hebben namelijk een eigen website in de lucht. Die website is met de grootste aandacht gemaakt, maar vervolgens moet deze wel op het internet worden geplaatst. Dat is nu net waar het probleem zit voor veel ondernemers. Een betrouwbare webhost is belangrijk, maar dat belang wordt vaak onderschat. Jouw website moet immers continuïteit hebben. Hij moet stabiel zijn en snelheid hebben om klanten op jouw website te houden. Het is dan ook belangrijk om te kijken waar jij op het internet zit.

Een buitenlandse webhost is niet beter

Veel mensen gaan in dit soort situaties naar een buitenlandse webhost toe. Dat lijkt heel gemakkelijk aangezien het internet zich niet richt op landsgrenzen. Het probleem doet zich pas echt voor wanneer je een update wil laten toepassen op je website of wanneer de buitenlandse webhost op zijn beurt iets aanpast aan jouw server. Dan krijg je te maken met tijdsverschillen. Overdag opeens een update, die in het land waar de server zich bevindt in de nacht plaatsvindt, is een enorm probleem. Ook het bereiken van de klantenservice in het buitenland zal niet voor iedereen even handig zijn.

Een webhost in Nederland hoeft niet duur te zijn

De reden waarom veel mensen uitwijken naar het buitenland is heel eenvoudig. Het is er net een paar euro per maand goedkoper, en wij zijn nu eenmaal een volk van koopjesjagers. Binnen de grenzen van je eigen land kan het echter ook heel aantrekkelijk zijn om serverruimte te huren Vanaf 3,50 per maand heb jij je eigen stuk ruimte op het wereldwijde web. Je krijgt voor die prijs het instappakket voor een bedrijf met een beperkte website en beperkte gebruiksmogelijkheden. Heeft jouw website meer mogelijkheden te bieden, dan kan het tarief oplopen tot het X Large pakket van 22,50 per maand. Een pakket op maat is geen reden om diensten in het buitenland te kopen. Internet van eigen bodem is helderder en minstens zo betaalbaar.