SEO stappenplan

Nadat een website is gebouwd is het natuurlijk zaak dat je goed gevonden wordt in de zoekmachines, dit bepaald uiteindelijk of er organisch bezoekers op je website komen. Met een SEO stappenplan leer je stap voor stap wat je allemaal toe kunt passen, om jou website of webshop beter te laten scoren in bijvoorbeeld Google. Beginners en gevorderden kunnen er hun voordeel mee doen, je website zal altijd beter geoptimaliseerd worden als je het stappenplan exact volgt. Praktische tips om bijvoorbeeld je bezoekers te meten worden ook gegeven in het stappenplan.

SEO stappenplan

Hoe kostbaar is een zoekwoordenonderzoek?

Bij een SEO stappenplan hoort ook een onderzoek naar de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden, maar is dit echt zo kostbaar? Natuurlijk wil je weten op welke woorden wordt er veel gezocht binnen jouw branche, en op welke woorden wil jij gevonden worden. Zoekwoorden moeten relevant zijn aan jou website of webshop, heb je een schoenenwinkel dan heeft het weinig zin om te scoren met een zoekwoord over een computer. De combinatie van relevantie, en natuurlijk de concurrentie telt ook erg mee. Je wilt niet te duur uit zijn voor een zoekwoord voordat er tot conversie wordt overgegaan. 

Bepaalde tips

Voor de opbouw van je website is een SEO stappenplan ook erg handig, bouw je een website op is het goed om geen meerdere onderwerpen op een pagina te tonen. Natuurlijk mogen dit wel relevante onderwerpen zijn, kopieer nooit inhoud maar maak alle teksten uniek. In de kop van het artikel kun je een keer de zoekterm terug laten komen, maak ook gebruik van interne links zodat er een soort cirkel wordt gemaakt. Ga geen lappen tekst schrijven, houd de pagina’s bondig en lekker luchtig om te lezen. Ook buiten je website kun je op bepaalde netwerken autoriteit opbouwen of zorgen dat er links naar je website toekomen.