logo-my-private-hotspot-worldwide-internet-accessHoud roaming buitenland in de gaten

Roaming buitenland is erg duur. Mensen die roaming in het buitenland al ervaren hebben en ook de kosten ervan achteraf weten, zijn vaak niet blij. Roaming gaat vooral om internetten en het bellen of sms’en naar andere contacten. Roaming buitenland is altijd al duurder geweest, omdat je in het buitenland zit gaat de verbinding anders en daardoor word er een langere afstand gemaakt voor de verbinding van internet, bellen of sms’en. Het is daarom ook erg belangrijk dat je roaming buitenland in de gaten houd, het kan zo maar een dure rekening worden. Ik zelf had er ook niet helemaal over nagedacht en ik wilt daarom nu ook iedereen duidelijk maken dat je er echt goed op moet letten. Ik en mijn vrouwen waren op vakantie geweest in Australië, natuurlijk had ik als eerste mijn internet op mijn mobiel uit gezet. Ik was wel bekend met roaming buitenland. Toen we in Australië waren aangekomen, zouden we natuurlijk een sms’je sturen naar familieleden dat we veilig waren geland. In het hotel hebben we natuurlijk eerst rustig aan gedaan en ergens wezen eten. De volgende dag zouden we mijn ouders bellen en onze dochter die bij een tante bleef. Ik wist dat bellen duurder was in het buitenland, maar ik wist niet dat het ook te maken had met roaming buitenland. We hebben wel een dik half uur met mijn ouders gepraat en met onze dochter wel een uur, omdat ze nog kleiner is begrijpt ze nog niet alles snel. Natuurlijk hebben we de rest van de vakantie ook nog regelmatig naar onze dochter gebeld. Toen we thuis kwamen was er nog niks aan de hand, pas toen de eerste telefoonrekening binnen kwam waren ik en mijn vrouw geschrokken. Roaming buitenland is dus ook bellen. De rekening was echt belachelijk duur en ik wil iedereen er mee laten weten dat je niet moet internetten, bellen of sms’en in het buitenland. Roaming buitenland is echt niet leuk, je kunt beter gebruik maken van Wifi.