Raspberry Pi kopen

Je wilt een Raspberry Pi kopen, maar weet niet waar je rekening mee moet houden? Geen probleem! Lees dit artikel en je weer exact wat je allemaal nodig hebt om te kunnen starten.

Raspberry Pi 4 model B

De Raspberry Pi 4 model B 4GB is het laatste board van de Raspberry Pi foundation. Hoewel de Pi 4 op het vorige model lijk zijn er een aantal zeer belangrijke upgrades doorgevoerd.

Een van de belangrijkste onderdelen in de Raspberry Pi 4 is de Broadcom BCM2711 SoC. Deze bestaat uit vier 1,5 GHz 64-bit ARM Cortex-A72 CPU-kernen. Dit zou een mooie prestatieverbetering moeten bieden over de Cortex-A53 CPU in de Raspberry Pi 3 (het is tot drie keer sneller).

Bij de Raspberry Pi 4 is ook mogelijk om zelf de hoeveelheid RAM te kiezen.

 Opties zijn: 2 GB, 4 GB of zelfs 8 GB RAM. Ter referentie, de Raspberry Pi 3B+ kwam met slechts 1 GB RAM, wat een beetje aan de magere kant is voor normaal gebruik.

De Raspberry Pi 4 model B komt met 2 Micro HDMI aansluitingen waar je elk een 4K scherm op aan kunt sluiten.

Raspberry Pi 400

De Raspberry Pi foundation heeft vandaag (2 nov 2020) een nieuw product uitgebracht. Namelijk de Raspberry Pi 400! Deze nieuwe Raspberry Pi is een desktop computer die is ingebouwd in een toetsenbord. Je ziet wel vaker dat de computer is ingebouwd in een scherm, maar in een toetsenbord is toch echt wel nieuw. De nieuwe desktop computer is vergelijkbaar met de Raspberry Pi 4 4GB die vorig jaar is uitgekomen.

De Raspberry Pi 400 is een plug en play desktop computer. Je hoeft alleen nog een scherm en muis aan te sluiten en je hebt een werkende desktop.

Raspberry Pi heeft de Pi 400 zo gemaakt dat die krachtig genoeg is om eigenlijk alle standaard computer programma’s te draaien. Hierdoor hoef je geen grote computer te kopen. Bovendien is de Raspberry Pi 400 vele malen goedkoper.

Raspberry Pi kopen

Raspberry Pi starter kit

Het aanschaffen van de juiste kit voor jouw project heeft verschillende voordelen: je hebt niet zo veel tijd nodig om aan de slag te gaan. Dit is omdat de kit alle componenten bevat die jij nodig hebt om aan de slag te gaan. Het bespaart je ook geld omdat je niet elk onderdeel afzonderlijk hoeft aan te schaffen. Als je een beginner bent heb je toegang nodig begeleiding bij je eerst project.

 Je hebt de juiste hardwarecomponenten nodig om aan de slag te gaan op het Raspberry Pi-platform. Dus je eerste taak als beginner is het vinden van de Raspberry Pi Starter Kit die het meest geschikt is voor jouw behoeften. Elke kit wordt geleverd met een unieke set componenten die verschillende soorten voordelen bieden voor verschillende gebruikers. Als je meer te weten komt over de benodigde basishardwarecomponenten in het Raspberry Pi-platform, kun je een weloverwogen keuze maken bij het selecteren van een kit voor project.