Een nieuwe uitdaging aan gaan is erg interessant, vooral met elektronica. Maar toch zijn er bepaalde criteria waar jouw aankoop aan moet voldoen om het beste eruit te halen en als je nog een beginner bent, ermee bekend te raken en weten wat je aan het doen bent. Bij SOS Solutions kan je een hele hoop informatie vinden, maar hieronder staat nog even kort beschreven waar je op moet letten voordat je een Raspberry Pi aanschaft. 

De verschillende aankoopcriteria

Er zijn een paar verschillende onderdelen van een Raspberry Pi waar je op zou kunnen letten als je het voor het eerst koopt. Het eerste onderdeel is een processor, en de kwaliteit hiervan. Omdat de Raspberry Pi een computer is, ook al is hij klein, moet je wel goede kwaliteit hebben en al helemaal bij de processor. Als hij veel kernen heeft en wat sneller is, betekent dat dat het moederbord meer kracht heeft waardoor je wat meer rekenmogelijkheden hebt en betere ondersteuning.

Bluetooth verbinding en verbindingspoorten

Bluetooth spreekt al een beetje voor zichzelf. Hiermee kan je draadloos verbinding maken met een ander apparaat. Dit is vooral handig als je gegevens moet verzenden of ontvangen. Bij een verbindingspoort, en randapparatuur, is vooral handig om het maximale uit het apparaat te halen samen met het moederbord. Hier heb je meer aansluitpoorten voor andere apparatuur.

Software en behuizing

De programmeertalen en besturingssystemen is iets waar je op moet letten, omdat elke Raspberry Pi een andere software heeft. Mocht je wat fijner werken met een bepaalde programmeertaal, kijk dan even of de versie van Raspberry Pi die ook heeft. Met behuizing wordt bedoeld hoe het ingepakt is. Vooral het moederbord is gevoelig en breekbaar, dus als je een Raspberry Pi koopt, neem dan ook zeker gebruik van de behuizingen die worden aangeboden zodat je de schade voorkomt. Wel is het dan belangrijk om de officiële exemplaren te gebruiken, want deze zijn speciaal ontworpen door een fabrikant waardoor hij perfect zal passen.