workstation PC

Workstation PC’s, ideaal voor actieve computeraars

Ben jij als eigenaar van of manager bij een bedrijf verantwoordelijk voor de werkomstandigheden van je personeel? Dan is het kiezen van de juiste computers een van de belangrijkste speerpunten. Voor onnoemelijk veel verschillende soorten werkzaamheden heeft men immers tegenwoordig zonder meer een desktop of een laptop nodig. Maar het kan even goed zijn dat alleen een dergelijke, ‘normale’ PC niet voldoende is. Dat ligt grotendeels aan wat de uit te voeren werkzaamheden zijn. Functies waarvoor standaard computers weleens onvoldoende kunnen zijn, zijn bijvoorbeeld foto- en videobewerkers, fotograven, ingenieurs en wetenschappers. Zij hebben in feite een workstation PC nodig om hun werk echt goed te kunnen doen. Hieronder lees je waarin een workstation PC verschilt ten opzichte van normale computers. 

workstation PC

Welke toegevoegde waardes heeft een workstation PC precies?

Een workstation PC kan normaal gesproken hetzelfde als een normale PC, maar heeft daarbij de volgende extraatjes als toegevoegde waarde te bieden:

• Met een workstation kun je veel meer data tegelijkertijd verwerken.

• Een workstation crasht veel minder snel. Eventuele systeemfouten worden door dit systeem meestal geautomatiseerd opgelost.

• Een workstation PC beschikt over een snellere en veiligere harde schijf.

• Met een workstation worden jouw data veilig opgeslagen, op interne harde schijven.

• Een workstation PC blijft onder alle omstandigheden snel functioneren.

workstation PC

Misschien is het zo dat je op ziet tegen de kosten die een workstation PC bij de aanschaf met zich meebrengt. Verkijk je daar echter niet op. Workstations hebben een lange levensduur en verhogen productiviteit van je medewerkers. Over de langere termijn ben je hiermee dus waarschijnlijk goedkoper uit.