Bij het laten maken van een website zijn er enkele dingen belangrijk. In deze tekst wordt het uiterlijk van de website behandeld. Het belangrijkste wat het uiterlijk en dus het design van jouw website bepaald is in welke branche jouw bedrijf is ingedeeld. Hier zit ook een doelgroep aan verbonden. Het websitedesign moet die doelgroep aanspreken. In deze tekst kan je lezen over 5 soorten stijlen van webdesign.

Waarom een website?

Een website is tegenwoordig cruciaal voor het hebben van een succesvol bedrijf. Eigenlijk is elk bedrijf online wel te vinden. Dat zegt nog niet dat ze makkelijk te vinden zijn. Om online goed vindbaar te worden is het inschakelen van een SEO-expert een goede mogelijkheid om hoger in de zoekresultaten te komen. Dit kan pas toegepast worden als je een website hebt. Een website kan ook zorgen voor promotie. Wil jij iets naar buiten brengen vanuit je bedrijf dan kan dit bijvoorbeeld op jouw site. Websites moeten goed worden ingedeeld. De pagina’s met content erop, zorgen ervoor dat jij gevonden kan worden. Een website is dus niet zo online. Er moet eerst veel content worden geschreven. Een site laten maken doe je door het inhuren van een webdesign bedrijf. Zij kunnen je website aanpassen naar jouw wensen.

Deze 5 stijlen zou je kunnen toepassen op je website. Dit zijn de trends van de wereld van het websitedesign.

  • Informeel
  • Formeel
  • Groen
  • Branding
  • Kinderen

Informeel:

Een informele uitstraling is voor business to customer bedoelt. Het is een nieuwe trend om alles informeel naar de klant te brengen. Enkele jaren geleden moest juist alles zo strak mogelijk. Nu zie je dat bij hele grote bedrijven als appel nog wel. Maar dit komt meer omdat zij dit gevoel willen overgeven naar de klant. Met informeel wordt bedoeld je je dus niet aan een stijl hoeft te houden. Je ziet tegenwoordig weer niet symmetrisch geplakte foto’s en teksten die een vreemd lettertype hebben. Je geeft hier mee aan om graag gelijk te staan met de klant.

Formeel:

Het tegenovergestelde van informeel is goed toe te passen bij business to business. Bedrijven zien graag snel en duidelijk wat een bedrijf hun kan geven. Ze hopen hetgeen wat ze zoeken snel te vinden. Door je website een strakke en overzichtelijke stijl te geven, kan een ander bedrijf snel jullie bedrijfscultuur lezen. Zorg dus ook dat je websitedesign overeenkomt met de cultuur van jouw bedrijf. Een professionele website laten maken is voor de webdesign experts geen probleem.

Groen

Tegenwoordig vinden veel mensen het belangrijk dat bepaalde dingen groen zijn. Denk bijvoorbeeld aan groene stroom en bijvoorbeeld een bio supermarkt. Deze stijl geeft dus sterk aan dat je bent voor een betere leefomgeving. Als je als stroomleverancier donkere kleuren verwerkt in je stijl, dan zal je waarschijnlijk niet veel klanten krijgen.

Branding

Een branding website kan niks op gekocht worden. Het gaat hier alleen op het bekendmaken van verschillende diensten of producten van een site. Deze stijl bevat meestal veel foto’s en afbeeldingen.

Kinderen

En website voor kinderen moet vooral erg vrolijk zijn en weinig tekst bevatten. De tekst die er staat moet goed leesbaar zijn. Vrolijke kleuren is voor kinderen erg belangrijk. Zij kinderen jou doelgroep? Verdiep je dan in wat kinderen leuk vinden.