Misschien heb je er wel vaker over gehoord, of ben je er naar opzoek: backlinks. Als je hier meer over wil weten, ben je hier aan het goede adres. Backlinks zijn in feite links die binnen komen en verwijzen naar jouw website. Deze links zijn echter wel afkomstig vanaf een andere website, zodat gebruikers bij de juiste site en informatie uit kunnen komen. Wanneer een website veel backlinks heeft, dan heb je vaak te maken met een website waarop kwalitatief hoogwaardige informatie op staat.

De werking van Google
Het aantal backlinks is ook terug te zien in de zoekmachine van Google. De website met de meeste links staat over het algemeen bovenin de lijst met zoekresultaten. Door het grote aantal backlinks komen veel mensen bij de website uit. Hoe meer bezoekers een site heeft, hoe relevanter en betrouwbaarder de website waarschijnlijk is.

Het zelf plaatsen van backlinks
Het is mogelijk om zelf backlinks te plaatsen op je website. Een voordeel van het zelf plaatsen van backlinks is dat er geen kosten aan zitten verbonden. Toch blijkt dat wanneer iemand dit zelf geregeld heeft, het resultaat negatief is. Je moet er namelijk voor zorgen dat de backlinks zijn geplaatst op websites met een zeer goede reputatie
De oorzaak dat je website niet beter bezocht wordt is eenvoudig te verklaren. Wanneer je zelf de backlinks plaatst, via een eenvoudige website, is het vanzelfsprekend dat ook andere mensen hetzelfde kunnen doen. Hierdoor verslechterd de kwaliteit van de links.