Direct op de domeinnaam registratie overgaan

 

Soms zijn er lastige hobbels om te nemen als je je eigen zaak begint en soms zijn die er niet. Als je altijd maar beren op de weg ziet, dan maak je het jezelf niet erg makkelijk. Ik weet van mezelf nog goed dat ik in het begin, toen ik bezig ging met het opstarten van mijn zaak, het overzicht niet had en aan alles probeerde vast te houden, een beetje neurotisch zelfs. Elke dingetje dat moest gebeuren probeerde ik in perspectief te plaatsen en te zien waar dat nou in het geheel paste. Maar toen ik die houding eenmaal losliet, liep het pas goed met de zaken. Toen benaderde ik alles gewoon wat op mijn pad op kwam, je kon nou eenmaal niet alles plannen – dat is wel iets waar ik echt achter kwam. Toen ineens ging alles ook echt makkelijk, het heeft dus toch wel met je instelling te maken, voor een groot gedeelte althans. Dingen waar ik voorheen tegenop zag, zoals domeinnaam registratie, gebeurden nu binnen no time. Sowieso heb ik de domeinnaam registratie nooit echt als een hobbel gezien, aangezien het echt een piece of cake was. Je zoekt gewoon eerst of de naam die jij voor je website hebt bedacht al bestaat of al gereserveerd is door een ander. Als dat het geval is, verzin je een andere naam of wacht je tot hij op de veiling vrij komt (eens per jaar moet de domeinnaam registratie verlengd worden namelijk). Is dat niet het geval, dan ben je vrij om de naam te gebruiken en kun je direct op de domeinnaam registratie overgaan.