stel je eigen pc samen

Ben je een dagje in de stad, dan is de kans groot dat je wel even vlug de BCC of Mediamarkt doorloopt. Daar word je begroet door een enorme rij aan laptops en pc’s van verschillende prijsklassen, formaten en specificaties. Je zal maar een nieuwe laptop of desktop nodig hebben! Geen makkelijke keuze.

Nou, dat is het inderdaad niet , want de markt van PC’s en desktops is werkelijk gigantisch. Naast de voor de hand liggende verschillen tussen Microsoft en Apple, tussen een pc en een desktop heb je nog veel andere verschillen waar je rekening mee dient te houden. Zo is de goede pc voor jouw afhankelijk van je gebruikers eisen. 

Gebruik je bijvoorbeeld voor windows applicaties als powerpoint, word en excel, dan heb je natuurlijk niet een erg krachtige pc nodig, maar is het wel van belang dat je pc fijn typed en een redelijk scherm hebt. Voor iemand die, daarentegen, veel zware applicaties nodig heeft, denk hierbij aan gamers of video-en-fotobewerkers, heb je natuurlijk een andere computer nodig. Een dergelijke computer heeft waarschijnlijke een zwaardere processor en grafische kaart. Ook is het bij deze vereisten gebruikelijk dat een groot en vooral ook goed scherm inbegrepen is. 

De laatstgenoemde pc’s, die gebruikt worden door gamers en video-en-fotobewerkers, wordt ook wel een Game Computer genoemd. Maar wat maakt nu een Game Computer ? In andere woorden, hoe verschilt een Game Computer nu wezenlijk van een ‘normale’ computer?

Wat is er zo bijzonder aan een Game Computer

Als we even kijken op Computer-bestel dan zien we al snel een aantal dingen die specifiek zijn aan een Game Computer. Ten eerste is de desktop zelf, deze is namelijk vaak iets groter en maakt gebruikt van geavanceerde ventilatoren die je computer goed koel houden zodat deze optimaal werkt.  Ten tweede weten we dan het moederbord van een Game Computer vaak iets groter is omdat deze dan grotere grafische kaarten kan gebruiken. Vooral op dit punt verschilt de Game Computer dan ook van de ‘normale’ computer.