De nieuwe generatie is opgegroeid met het internet, computers en smartphones. De digitale wereld is verweven door hun leven, en de mogelijkheden die dat weet te bieden zijn eindeloos. Ook het programmeren is daardoor niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Vanuit zichzelf doet een computer namelijk nog vrij weinig. Om een computer slim te laten werken, zijn geschreven instructies van de mens nodig. Programmeren is dus eigenlijk niets anders dan het schrijven van een programma, waarmee instructies en opdrachten worden gegeven aan een computer. 

Wat is een Raspberry Pi?

Een Raspberry Pi is een single-board computer met de grote van een bankpasje. Dit apparaatje bevat alles wat een eenvoudig maar compleet computersysteem nodig heeft en kan zo op uw televisie en toetsenbord worden aangesloten. Oorspronkelijk was de minicomputer vooral bedoeld om de jeugd te enthousiasmeren om te gaan programmeren. De Raspberry PI was prijstechnisch voordeliger ten opzichte van een echte computer, wat het voor die doelgroep aantrekkelijker en toegankelijker maakte om met het single-board computertje aan de slag te gaan. 

Waarvoor kan je een RPI gebruiken?

Vandaag de dag wordt de Raspberry wereldwijd gebruikt door de jeugd,  innovatieve studenten en hobbyisten om te leren hoe computers werken, en om het programmeren onder de knie te krijgen. Je kan de Raspberry Pi gebruiken om te leren programmeren, van je woning een Smart Home te maken, en domotica of 3D-printers aan te sturen. Met de Raspberry Pi kun je buitengewoon veel  leuke en uitdagende projecten maken. Zo is de RPI ook om te bouwen tot server, spelcomputer, of weerstation. De mogelijkheden zijn praktisch oneindig! Met de Raspberry PI starter kit beschik je over alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan!

Zelf aan de slag?

Aangezien de Raspberry Pi redelijk makkelijk is om te gebruiken, kan jij ook aan de slag gaan met je eigen projecten. Enthousiast geworden van de mogelijkheden die een Raspberry Pi heeft te bieden? Kijk dan vooral eens op de site van Elektor