Informatie- en communicatietechnologie, of ICT, is een essentieel onderdeel van elk bedrijf. Per definitie is ICT “de studie of het gebruik van elektronische apparatuur en software voor het opslaan, ophalen en verzenden van informatie”.
Met andere woorden, ICT omvat alles van het gebruik van elementaire kantoorsoftware zoals Microsoft Word en Excel tot complexere systemen zoals een ERP-software (Enterprise Resource Planning).

Gezien de vitale rol die ICT tegenwoordig in bedrijven speelt, is het geen verrassing dat ICT-opleidingen voor werknemers steeds gebruikelijker worden. Een ICT opleiding en/of training kan werknemers helpen productiever en efficiënter te zijn in hun functie, en het kan bedrijven ook helpen de laatste technologische trends bij te houden. Hier zijn slechts enkele voordelen van een ICT-training en/of opleiding die bedrijven aanbieden.

Verbeterde productiviteit

Productiviteit is altijd een punt van zorg voor bedrijven. Immers, hoe productiever de werknemers zijn, hoe meer werk er gedaan wordt en hoe beter de resultaten eruit zien. ICT-opleidingen voor werknemers kunnen de productiviteit direct beïnvloeden door werknemers te leren hoe ze ICT-systemen efficiënt kunnen gebruiken. Als uw werknemers bijvoorbeeld een verouderd softwaresysteem gebruiken, kan ICT-training hen leren hoe ze het nieuwe systeem moeten gebruiken, zodat ze sneller en efficiënter kunnen werken. Daarnaast kunnen regelmatige ICT-trainingen ervoor zorgen dat werknemers op de hoogte zijn van de nieuwste functies van veelgebruikte kantoorsoftware zoals Microsoft Office, zodat ze slimmer in plaats van harder kunnen werken

Verhoogde efficiëntie

Efficiëntie en productiviteit gaan hand in hand; als werknemers productiever zijn, zijn ze ook efficiënter. Een manier waarop verhoogde efficiëntie zich manifesteert op de werkplek is door een reductie van gemaakte fouten. Wanneer werknemers een goede ICT-training krijgen, maken ze minder snel fouten bij het gebruik van bedrijfssoftware omdat ze begrijpen hoe de systemen werken. Deze verminderde foutmarge kan bedrijven op de lange termijn tijd en geld besparen en een hoog kwaliteitsniveau van producten en diensten helpen handhaven

Blijf op de hoogte van technologische veranderingen

Technologie verandert snel, en het kan moeilijk zijn voor bedrijven om de laatste veranderingen bij te houden. Dit geldt vooral voor kleine bedrijven die niet beschikken over toegewijde IT-medewerkers die op de hoogte blijven van technologische veranderingen. ICT-training voor werknemers kan dit probleem verhelpen door ervoor te zorgen dat werknemers regelmatig updates krijgen over veranderingen in de technologie, zodat ze die veranderingen in hun functie kunnen toepassen. Zo kunnen bedrijven op de hoogte blijven van de nieuwste technologie zonder daar extra middelen voor in te zetten.

Conclusie

Een ICT-training biedt een aantal voordelen voor bedrijven van elke omvang. Van verbeterde productiviteitsniveaus tot lagere foutenpercentages, ook kan een ICT-training voor werknemers een positieve invloed hebben op veel aspecten van uw bedrijf. Als u een ICT-training nog niet in uw personeelsontwikkelingsplannen hebt opgenomen, is dit het moment om ermee te beginnen. Uw bedrijf zal blij zijn dat u het heeft gedaan!

Meer informatie over ICT-opleidingen en/of trainingen? Neem dan eens een kijkje op bit-academy.nl