Een baan is iets dat ons allemaal een keer te wachten staat. Nu zijn er heel veel verschillende dingen waar je uit kan kiezen. Van dokter tot kapper tot atleet. Een veel vergeten gebied is die van de ICT.

De ICT is een opkomende sector, die op het moment veel handen tekort komt. Met alle ontwikkelingen op het gebied van software en elektronica, zijn er ook steeds meer mensen nodig en wij gaan je vertellen waarom het interessante branche is om in te werken. 

Opkomende sector met veel mogelijkheden

ICT is een afkorting voor informatie- en communicatietechnologie. Het is een enorm breed vakgebied met veel mogelijkheden. Gezien de sector opkomend is, is er veel wat je kan toevoegen. Er zit daardoor ook veel uitdaging in. Het is een vakgebied dat zich steeds blijft ontwikkelen, waardoor je steeds voor nieuwe uitdagingen zal komen te staan. Geen enkele dag is dus hetzelfde en het bied je de mogelijkheid ook na je studie nog heel veel te leren. Je hoeft ook niet per definitie in de informatietechnologie aan de slag. Ook in het onderwijs of in de industrie zijn er veel vacatures voor developers. 

Garantie op een baan 

De sector is sneller gegroeid dan de opgeleide mensen. Dit zorgt ervoor dat je garantie hebt op een baan in de ICT-branche. Als net afgestudeerde of misschien zelfs nog studerende student is het al mogelijk om een baan te vinden in de sector. Een voltijd baan of een bijbaan programmeren geven je beide veel werkervaring en door het grote tekort kan het zelfs zomaar zijn dat je afspraken kan maken in plaats van je alleen maar aan te hoeven passen. Een fulltime baan is een optie maar ook kunnen bedrijven voor slechts een aantal maanden of een aantal weken een developer inhuren

Je verdient goed 

De grote vraag naar developers hangt weer samen met het geld dat je in deze hoek kan verdienen. Als er veel vraag is, maar weinig aanbod. Zullen bedrijven een hoger salaris gaan gebruiken om mensen aan te trekken. Naarmate je meer werkervaring opdoet en je je specialiseert binnen de informatietechnologie, zal dit ook alleen maar toenemen. 

De diversiteit, de garantie op een baan en een goed salaris zijn dus al drie redenen waarom het voor jou misschien interessant is deze sector te kiezen. Mocht je nog niet overtuigd zijn, zijn er op het internet en bij bedrijven zelf nog vele andere argumenten te vinden en zal je binnen de kortste keren overtuigd zijn.