In onze huidige samenleving draait bijna alles om maar een ding: internet, maar dan wel zonder Wifi problemen. In de meeste woningen draait standaard al een draadloze internetverbinding van zo’n 4G en ook op kantoren worden bijna helemaal geen laptops meer aan de kabel ingeplugd. Iedereen heeft een ‘mobile device’ bij zich (smartphone, maar ook tablet), waarop internet via een draadloze Wifi-verbinding wordt binnengehaald. Ons leven lijkt bijna te draaien om ‘draadloos’. Het is dan ook net verwonderlijk dat we compleet geïrriteerd kunnen raken als er Wifi problemen zijn.

Verbinding

Wifi probleem nummer 1: Te traag internet

Een van de grootste irritaties van dit moment? Te traag internet! Er zijn een aantal oorzaken van traag internet, of een trage Wifi-verbinding, die allemaal heel logisch zijn. Ten eerste komt traag internet doordat er te veel mensen gebruikmaken van de verbinding. Dit kunnen bijvoorbeeld werknemers zijn die naast hun ‘bedrijfslaptop’ ook hun eigen mobiele telefoon op het netwerk van de organisatie ‘inprikken’. Daarnaast zijn er ook genoeg personen buiten de organisatie, die toch gebruikmaken van de Wifi van het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan gasten of anderen die werkzaam zijn binnen een kantoorverzamelgebouw.

Organisatie

Hoe los je een Wifi problemen op?

The Networkers geeft als tip om een apart netwerk voor gasten te maken. Een andere, minder populaire oplossing: leg het privégebruik van het bedrijfsnetwerk aan banden en stel regels op omtrent het inloggen met privé apparatuur (zoals de eigen smartphone) op het bedrijfsnetwerk. In sommige gevallen ligt het gewoon ook aan verouderde of slechte apparatuur. Draait je hele bedrijfsnetwerk op een paar oude, gammele routers? Dan is het natuurlijk niet verwonderlijk dat het internet traag is. De oplossing voor deze oorzaak van het probleem is simpel, maar soms ook direct kostbaar: vervang je verouderde hardware door nieuwe apparatuur. Het is wellicht een investering, maar vergeet niet dat je oude apparatuur ook een ‘houdbaarheidsdatum’ heeft.