Het succes van projecten op de HR-afdeling hangt af van de succesvolle interactie tussen mensen en productiviteit, wat betekent dat we meer te weten moeten komen over een enthousiaste en energieke, menselijke aanpak. In dit artikel kijken we naar enkele tips voor human resource management die de prestaties van jouw team kunnen optimaliseren. 

1. Een leider die dient  

Het is van belang dat de mensen die leiding geven binnen een bedrijf, een dienend leider worden. Het is niet alleen hun taak om mensen en projecten te leiden, maar ook om de behoeften van het project, de belanghebbenden en het team extra prioriteit te geven. Het is van essentieel belang dat leiders weten wanneer ze moeten leiden en wanneer ze moeten volgen, met als doel om de kracht en de glorie van het werk te delen en het team te helpen om het beste uit zichzelf te halen.  

2. De juiste ondersteuning bieden voor het optimaliseren van de productiviteit  

Als de werkvloer is geoptimaliseerd, dan zal het werk van de HR-afdeling grotere stappen vooruit kunnen zetten. Dit betekent dat het team voorzien moet worden van alle facilitaire hulpmiddelen om het werk zo eenvoudig mogelijk te maken. Denk hierbij aan een comfortabele werkplek, HR Software, feedbackmomenten en teambuildingactiviteiten. Houd er ook rekening mee dat een leuk gesprek wordt aangemoedigd om elkaar beter te leren kennen – niet alleen voor het werk. 

3. Laat het HR-team groeien 

Leiding geven aan de HR-afdeling betekent hen in staat te stellen om te groeien. Sterke leiders zorgen ervoor om het team te coachen en stimuleren om hun vaardigheden en kennis op het hoogste niveau in te zetten.  

Hierbij is het beste om micromanagement en het najagen van roem en fortuin te vermijden. Zorg er juist voor dat de groei van jouw team de hoogste prioriteit krijgt en hun carrière op de eerste plaats komt te staan. Op die manier zul je gegarandeerd de prestaties en productiviteit van je hele team en van jezelf naar een hoger niveau tillen. Kortom, persoonlijke en professionele groei is een win-win voor alle betrokkenen!